Deutsch / English
Deutsches Staatstheater Temeswar

Iris Spiridon montează în premieră la Teatrul German de Stat Timișoara

19 decembrie 2016

În cadrul programului „Rândul întâi” pentru promovarea tinerilor creatori, la Teatrul German de Stat Timișoara (TGST) se pune în scenă spectacolul „Și cu bebe suntem șapte” de Paula Vogel, în regia lui Iris Spiridon.

Premiera va avea loc

miercuri, 21 decembrie 2016, la ora 19,30

în sala Studio a Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely Timișoara.

Traducerea în limba germană a textului este realizată de Valerie Seufert. Regia spectacolului este semnată de Iris Spiridon, iar scenografia de Ioana Popescu. Din distribuție fac parte actorii TGST Olga Török, Silvia Török și Horia Săvescu.

Paula Vogel este un dramaturg american și profesor universitar. În 1998 a primit Premiul Pulitzer pentru dramaturgie pentru piesa „Cum am învățat să conduc”. Vogel a condus de asemenea departamentul de dramaturgie din cadrul Școlii de teatru Yale.

Iris Spiridon este o tânără regizoare de teatru și scenaristă. A absolvit în anul 2008 Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică din București, secția regie de teatru, în 2010 programul masteral și în anul 2013 studiile doctorale, clasa prof. univ. dr. Alexa Visarion. A regizat spectacole la Teatrul Național din București, la Godot Café-Teatru sau la Teatrul Apollo 111.

Textul dramaturgului american Paula Vogel este ingenios, sarcastic, provocator și sensibil, mesajul fiind unul foarte simplu: „Nu-ți fie frică să te joci!” Conceptul central al piesei este îndrăzneț și perturbator. Menit să ridiculizeze homofobia, acesta prezintă o triadă pansexuală mult diferită de familiile gay pe care le vedem în show-urile tv de astăzi. În așteptarea unui copil real, personajele se confruntă cu drama de a trebui să-și suprime propriul copil interior, alter-ego-ul fiecăruia.

Despre acest spectacol, Iris Spiridon declară: „Am ales acest text în primul rând pentru că povestea se petrece în imaginație și acest aspect este intim și ofertant. Subiectul are în centru și ideea de familie imaginară pe care toți încercăm să o construim la un moment dat. Iar ceea ce leagă aceste personaje este ceea ce caut și eu în general, un fel de iubire cu cât mai multe deschideri spre original.

Andreea Andrei

Referent de presă

Foto: Afișul spectacolului „Și cu bebe suntem șapte”, producție TGST. Fotografia poate fi utilizată în mass-media și în scopuri de promovare, inclusiv în media electronice.

Die letzten Nachrichten

#teatrusigur