Deutsch / English
Deutsches Staatstheater Temeswar

Simona Vintilă semnează regia unei noi producții la Teatrul German de Stat Timișoara

3 aprilie 2018

Teatrul German de Stat Timişoara (TGST) prezintă la începutul lunii mai o nouă producție. Piesa „În umbra uitării“ scrisă şi regizată de Simona Vintilă, va avea premieră

vineri, 11 mai 2018, la ora 19,30

iar următoarea reprezentaţie va avea loc

sâmbătă, 12 mai 2018, la ora 19,30.

Piesa redă viaţa cotidiană a unei famillii din zilele noastre. Fiica plecată la studii în străinătate îşi vizitează părinţii în vacanţă. Ca de obicei, petrece mai mult timp cu mama, tatăl fiind deseori plecat în interes de serviciu. Ceea ce la început pare să fie o vacanţă relaxantă pentru fiica şi prietenul acesteia, se transformă într-o stare de angoasă pentru întreaga familie atunci când află că mama suferă de boala Alzheimer.

Simona Vintilă despre realizarea acestei producţii: ”Mă bucur să văd această piesă, autobiografică în mare parte, transpusă scenic... nu numai pentru că experimentez de doisprezece ani etapele acestei grave afecțiuni alături de mama mea, ci și pentru că doresc să împărtășesc lumii o parte din ravagiile pe care boala Alzheimer le provoacă în rândul suferinzilor de această afecțiune, cât și în rândul aparținătorilor acestora.“


Interpretează actorii Simona Vintilă, Franz Kattesch, Isa Berger, Rareş Hontzu, Radu Brănici, Dana Borteanu şi pianistul Aurel Dragalina(invitat). Regiei semnate de Simona Vintilă i se alătură scenografia şi costumele realizate de Ioana Popescu. Muzica originală îi aparţine lui Ilie Stepan, iar design-ul video este semnat de Cristian Ienciu.


Simona Vintilă a absolvit în 2010 studiile de master în regie la Universitatea de Artă Teatrală din Târgu Mureş. A debutat pe scena TGST ca actriță în 1999, unde a semnat şi regia basmelor muzicale "Frumoasa şi Bestia", "Albă ca Zăpada şi cei şapte pitici" şi "Hänsel şi Gretel", a musicalului "Sunetul muzicii" şi a spectacolelor "Grăsani în fustă" şi „Mai uşor cu bunicuţa“. De asemenea, a montat şi spectacole la Teatrul Clasic "Ioan Slavici" Arad ("Blessed" şi "Alice în Ţara Minunilor") şi la Teatrul Gong Sibiu ("Vrăjitorul din Oz"). În prezent este angajată la Teatrul German de Stat Timişoara.

Spectacolele au loc în sala Teatrului German și beneficiază de traducere în limba română.

Andrea Wolfer

Secretar literar

Die letzten Nachrichten

#teatrusigur